Ellie’s Courgette in zoetzuur

picklesKT

Courgette in zoetzuur

2 litermaten (ruim vol) in plakjes gesneden courgette met schil
2 uien, gesneden in plakjes
60 gram zout
1/2 liter azijn
300 gram suiker
2 theelepels mosterdzaad
1 theelepel selderijzaad of 2 theelepels gedroogd selderijblad
1 theelepel gemalen geelwortel (koenjit)
1/2 theelepel mosterdpoeder

Uien, courgettes en zout in een schaal circa 2 uur laten staan onder af en toe roeren. Daarna afspoelen in een vergiet en uit laten lekken. De overige ingredi├źnten samen aan de kook brengen en ongeveer 30 minuten zachtjes laten sudderen. De uitgelekte courgette en ui erbij doen en even opkoken. Doe de courgettes meteen in goed schoongemaakte, warme potten en voeg het azijnmengsel toe. Direct sluiten en tijdelijk op zijn kop zetten. Bewaren op een koele plek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *