Aardpeer met vijgen en gorgonzola

 

aardpeerKT

Met dank aan Lea

voor 2 of 3 personen

4 of 5 middelgrote aardperen

150 gram gorgonzola

Handje walnoten

4 verse of gedroogde vjgen

scheutje honing ( heide )

klontje boter

Maak de aardperen schoon, kook ze beet-gaar (kleine ± 8 min. en grote ± 12 min.) en ontvel ze.

Snij ze in dunne plakjes van ongeveer een halve centimeter dik.

Smeer een bodem van de ovenschaal in met de boter en leg de plakjes aardpeer onderin de schaal.

Kruimel er de gorgonzola over. Snijd de vijgen in vieren en leg ze erop.

Verdeel de stukjes walnoten over de schaal en giet er een beetje honing overheen.

Bak dit ongeveer 15 minuten in een oven op 200 graden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *