Snijbiet en zoete aardappel frittata

frittataKT

Warm, op kamertemperatuur en koud even lekker.

500 gram snijbiet, gewassen en kleingesneden
3 medium zoete aardappels, geschild en in blokjes
100 gram belegen geitenkaas, geraspt
3 teentjes knoflook, gesnipperd
10 eieren, losgeklopt
olijfolie
peper en zout

Stoof de snijbiet met aanhangend water in een flinke pan tot deze zacht en geslonken is. Laat uitlekken in een vergiet.
Bak de aardappelblokjes in een eetlepel olijfolie goudbruin en gaar. Blijf erbij, zoete aardappel verbrandt snel. Doe op het eind de knoflook erbij en bak die nog een minuutje mee.
Schep snijbiet, aardappel, geitenkaas en ruim peper en zout door de eieren. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan (bij voorkeur met anti-aanbaklaag) en giet het ei-mengsel erin. Bak op matig vuur een minuut of tien, keer de omelet dan om (met behulp van een groot bord) en bak de andere kant nog een paar minuten.

van Klary Koopmans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *