Soep met snijbiet en chorizo

dooierKT

Alleen deze nog want hij is heel erg lekker en dan is het weer even genoeg met de soep

voor 4 personen.

10 bladen snijbiet (inclusief stengels)
1 grote ui, gesnipperd
3 teen knoflook, gesnipperd
stuk chorizo, 300 gram, in blokjes
4 aardappels, geschild, in blokjes
1 liter kippenbouillon
4 tomaten, in blokjes
snuf gedroogde tijm
4 eidooiers
olijfolie
peper
zout

Was de snijbiet. Snij de stengels in stukjes en de bladen in dunne reepjes.
Bak de blokjes chorizo in een koekepan tot ze een beetje knapperig zijn en er flink wat vet is uitgelopen.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan met dikke bodem. Bak de ui en knoflook glazig, maar laat niet bruin worden. Doe aardappel, snijbietstengel, tomaten, tijm en bouillon erbij en breng aan de kook. Laat zo’n 20 minuten zachtjes koken tot de stukjes aardappel en snijbiet gaar zijn. Doe de chorizo en de in reepjes gesneden snijbiet bladeren erbij en kook nog zo’n 5 minuten door. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de gloeiend hete soep in wijde kommen en vlij de eidooier er bovenop. Als je de dooier stukmaakt wordt die licht ‘gekookt in de bouillon en bindt de soep tot een romige, consistentie, die heerlijk is in combinatie met de aards smakende snijbiet en de pittige worst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *