Rabarbercrumble met gember

rabgemtKT

Recept van de vader van Nikki

Heerlijk om te krijgen als tuinleider en zo te eten (nog bedankt) of dien warm op met een bolletje ijs…

Wat gaat erin:

750 g rabarber, gewassen en in stukjes gesneden
4 bolletjes stemgember, in dunne plakjes gesneden.
5 eetlepels basterdsuiker.
1 eetlepel maïzena

Voor de crumble:
175 g patentbloem
125 g koude ongezouten boter, in stukjes
75 g rietsuiker
50 g havermout

Hoe ga je te werk:

Doe de rabarber stukjes, gember, basterdsuiker en de maïzena in een vuurvaste schotel. Meng alles doorelkaar.
In een andere kom meng je bloem, rietsuiker en havermout. Brokkel de kleine stukjes koude boter bij dit mengsel en meng het met je vingertoppen tot het voelt alsof je broodkruimels hebt..

Verdeel het kruimeldeeg over de schaal met rabarber.
Bak de crumble in het midden van de bakoven gedurende 30 à 40 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *