Zevenblad-pesto

pestoKT

Onkruid bestaat niet

Ingredi├źnten

Zevenblad, zoveel als je kunt vinden. Afgewogen evenveel geraspte kaas, oude Hollandse of Parmezaanse, wat je lekker vindt en evenveel noten, Pijnboompitten zijn lekker, maar erg duur, dus het kan ook met bijv. walnoten.
Verder knoflook, als je er van houdt gewoon veel. En voor het smeuig maken goede olijfolie.

Voorbereiding
Zevenblad wassen en van de stelen afhalen, zeker als hij niet zo jong meer is. In groffe stukken snijden en in de keukenmachine zo fijn mogelijk maken.
Kaas raspen, noten pellen en fijn malen.

Bereidingswijze
Als het zevenblad fijn is, de gemalen noten, de kaas en de geperste knoflook toevoegen. Mengen in de keukenmachine terwijl je er veel olie door druppelt.
Als je het in potjes of invriesbakjes doet moet het ├│nder de olie staan.
Bewaar het in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *