Rabarber jam met banaan

rabarbKT

Het overviel me dit jaar.

Daar lagen ze ineens, die mooie verleidelijke stelen rabarber, fraai uitgestald bij de super.
Andere jaren keek ik al naar deze lentebodes uit, maar deze keer was ik er niet op bedacht en lagen ze rood/roze te blozen tussen al het groen.

Van schrik heb ik ze niet mee genomen, maar ze gingen niet meer uit mijn gedachten….

Dus een aantal dagen later, met bonzend hart, kijken of ze nog lagen te wachten. En ja!
Het mocht wat kosten maar ik heb lekker anderhalve kilo meegenomen.
Straks in de zomer zijn er de groen-rode dikke rabarberstelen, voor heel wat minder dan 6 euro, maar nu geniet ik van dit eerste echte lente-eten.

Deze keer inspiratie van “madame confituur”.

Wat hebben we nodig?

  • 1 kg rabarberstelen, goed gewassen
  • 2 bananen
  • sap van 1 perssinaasappel
  • 600 g geleisuiker (versie 1 kg fruit versus 500g suiker)
Was de rabarber grondig, schil en snij in stukken. Pers de sinaasappel en doe het sap en de rabarberstukken in een ruime kookpot. Ook de bananen snijdt u in kleine stukken en voegt u hierbij.
.
Breng het geheel aan de kook.  Doe het deksel op de kookpot en roer regelmatig even om. Als alles tot moes gekookt is, mag de geleisuiker er bij. Roer goed om en breng vervolgens opnieuw aan de kook.
.
Doe de nog warme confituur in potjes, draai ze dicht en laat ze omgekeerd afkoelen.
Deze jam is zo super lekkerrrr…
.
Het originele recept met eventueel een extraatje voor de papa’s en de mama’s staat hier:
http://madamconfituur.com/
.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *