Romige Pompoensoep

pompoensoepKT

Het recept van Karel

Ca. 500 gr pompoenblokjes. 2 flinke tenen knoflook. 1 1/2 liter water. 3 bouillonblokjes. evt. kleine rode paprika. 2 flinke uien. 2 el olie. 1 winterpeen. evt. klein stukje rode peper(voor de liefhebber van pittig). peterselie. evt. wat(zure)room of crème fraiche.

Smoor de uien en de knoflook in de olie, doe de pompoenblokjes erbij met wat water en laat ze sudderen tot ze gaar zijn. Voeg de rest van het water, de andere groenten en kruiden toe. Breng het geheel weer aan de kook en laat de pan een uurtje op een sudderplaatje staan. Pureerde soep met een roerzeef of staafmixer. Controleer de smaak en serveer meteen scheutje (zure) room en de gesnipperde peterselie.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *